VERMEER PÅ RIJKSMUSEUM med FINFIKA

VERMEER PÅ RIJKSMUSEUM med FINFIKA

02/12 kl 14:00

Vermeer med Finfika.

KAFFE, TE,GLÖGG, JULMUST, PEPPARKAKOR, SMÅKAKOR, HEMLAGADE MJUKA KAKOR, SNITTAR, CANAPÉER, SMÅ CROISSANT MED OLIKA FYLLNINGAR, JULGODIS. 

Under våren 2023 öppnade Rijksmuseum i Amsterdam den största utställningen med Vermeer som någonsin genomförts. Utställningen blev snabbt utsåld men kan nu upplevas på bio.

Med lån från hela världen kunde Rijksmuseum i Amsterdam sammanföra Vermeers mest kända verk i en stor retrospektiv. Målningar som Flicka med pärlörhänge (Girl with a Pearl Earring), Geografen (The Geographer), Mjölkerskan (The Milkmaid), Den lilla gatan (The Little Street), Dam skriver ett brev (Lady Writing a Letter with her Maid) och Kvinnan med vågen (Woman Holding a Balance).

Utställningen blev snabbt slutsåld men nu kommer en unik chans att se den på bio med guidning av verken tillsammans med chefen för Rijksmuseum och utställningens curatorer.

Med museet Mauritshuis i Haag har Rijksmuseum forskat på Vermeers konstnärskap, hans konstnärliga val och motiv för hans kompositioner, såväl som den kreativa processen bakom hans målningar. Filmen skapar en fördjupad förståelse för detta samt konstnärens otroliga måleri.

”Vi trodde inte det var möjligt att så många museer var villiga att låna ut sina mästerverk.” – Taco Dibbits, chef för Rijksmuseum

PRESSCITAT:
 “THIS IS MORE THAN AN EXHIBITION. IT’S A MIRACLE.” – The Guardian

 VERMEER’S WORLD IS MEDITATIVE, DELIBERATIVE, STILL; THIS FILM IS TOO” The Times

“THERE WILL NEVER BE ANOTHER VERMEER SHOW AS GREAT AS THIS ONE” 
– Washington Post

Visning med fika 250:-